Η MEAT PRO στηρίζει το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc "Theater of Life"

Posted by MEAT PRO
on 08 Δεκέμβριος 2017
Η MEAT PRO στο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc  "Theater of Life"

H MEAT PRO στηρίζει το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc, για τη ταινία "Theater of Life". 
Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ που αναφέρεται στην ιστορία του φημισμένου σεφ Μάσσιμο Μποτούρα, ο οποίος ένωσε 60 κορυφαίους σεφ από όλο τον κόσμο, με σκοπό να μετατρέψουν τα περισσεύματα τροφίμων που προορίζονταν για τα σκουπίδια, σε νόστιμα γεύματα για τους άστεγους και τους πρόσφυγες της Ιταλίας. 
Η προβολή θα γίνει στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 19.30 και θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Αλέξανδρο Θεοδωρίδη, ιδρυτικό μέλος του «Μπορούμε» και τους ιδρυτές της σχολής MEAT PRO, Στέλιο Μαστοράκο και Νίκο Κουφαλιώτη και θα προσφερθεί κρασί της Κάβας Μακρή.

Λίγα λόγια για το έργο...

Το ντοκιμαντέρ είναι γεμάτο γαστρονομικές δημιουργίες των μεγαλύτερων σεφ του κόσμου, όπως των θρυλικών Ferran Adrià, Alain Ducasse, Mario Batali, René Redzepi και Gastón Acurio, οι οποίοι φέρνουν την ανθρωπιά, το ταλέντο και τη γνώση τους στους χώρους συσσιτίων.

«Τι είναι ένα πιάτο φαγητό ή μια στέγη για έναν άστεγο ή έναν πρόσφυγα;»

Ο Μάσσιμο Μποτούρα υποστηρίζει ότι οι σεφ δεν μπορούν πλέον να μαγειρεύουν μόνο για την ελίτ, αγνοώντας τα ηθικά και κοινωνικά ζητήματα της εποχής μας.

Ο σκηνοθέτης Peter Svatek εστιάζει την κάμερά του πίσω από τη δημοσιότητα των celebrity chefs, για να ανακαλύψει το ανθρώπινο πρόσωπο όσων συμμετέχουν σε αυτό το σπουδαίο εγχείρημα. Ποιοι είναι και ποια είναι η ζωή τους;

Μια ζεστή, ανθρώπινη, συμπονετική ματιά στον κόσμο μέσα από μια γαστρονομική γιορτή.

Με την υποστήριξη της Πρεσβείας του Καναδά και σε συνεργασία με τη μη κερδοσκοπική οργάνωση «Μπορούμε».

Σκηνοθεσία: Peter Svatek | 93’ | 2016 | Καναδάς

Η ταινία θα προβληθεί με ελληνικούς υποτίτλους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας: https://vimeo.com/242529549 

 

Πού και πότε...

Οι προβολές του ντοκιμαντέρ θα πραγματοποιηθούν: 

  • Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 19.30 στην Αθήνα (Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31 Αθήνα). Μετά την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο θα ακολουθήσει συζήτηση με τον Αλέξανδρο Θεοδωρίδη, ιδρυτικό μέλος του «Μπορούμε» και τους ιδρυτές της σχολής MEAT PRO, Στέλιο Μαστοράκο και Νίκο Κουφαλιώτη και θα προσφερθεί κρασί της Κάβας Μακρή.
  • Την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου στις 21.00 στη Θεσσαλονίκη (Αίθουσα «Σταύρος Τορνές»)
  • Το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 19.30 στο Βόλο (Κινηματογράφος Αχίλλειον)
  • Την Κυριακή 16 & 17 Δεκεμβριου στις 16.00 στην Αθήνα (Κινηματογράφο Δαναό)

Εισιτήρια...

Τιμή εισιτηρίου: 6 ευρώ (Αθήνα), 5 ευρώ (Θεσσαλονίκη, Βόλος)

Για τους σπουδαστές της σχολής ΜEAT PRO, την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου θα δοθεί μειωμένο εισιτήριο για την προβολή στο Γαλλικό Ινστιτούτο, με την επίδειξη της ταυτότητας μαθητή ΜΕΑΤ PRΟ (τιμή μειωμένου εισιτηρίου 3 ευρώ).  

Για τις προβολές στην Αθήνα θα δοθεί μειωμένο εισιτήριο σε όσους φέρουν συσκευασμένα τρόφιμα μακράς διαρκείας της επιλογής τους (τιμή μειωμένου εισιτηρίου 3 ευρώ για το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών 13/12 και 5 ευρώ στον Κινηματογράφο Δαναό 16 & 17/12).

Για τις προβολές στο Γαλλικό Ινστιτούτο μπορείτε να προμηθευτείτε τα εισιτήρια σας και μέσω VIVA, από τον παρακάτω σύνδεσμο: https://www.viva.gr/tickets/festival/galliko-instituto-elladas/cinedoc/