European Culinary Meat Diploma

European Cullinary Meat Diploma

Ένα μοναδικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τους επαγγελματίες της εστίασης! 
 

   

Το European Culinary Meat Diploma είναι σεμιναριακό πρόγραμμα 100% εργαστηριακό, που δίνει την δυνατότητα σε κάθε επαγγελματία να μπορέσει να εντρυφήσει στην τέχνη του κρέατος.

5 διαφορετικοί Έλληνες εισηγητές και 3 Ευρωπαίοι εισηγητές σε εξειδικευμένους επιστημονικούς τομείς, θα παρουσιάσουν στα υπερσύγχρονα εργαστήρια της ΜΕΑΤ PRO, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, 14 θεματικές ενότητες:

  • Φιλοσοφία των μαρινάδων στο κρέας, η οποία θα αναπτυχθεί και σε πρακτικό επίπεδο με εκτέλεση συνταγών
  • Φιλοσοφία των αλλαντικών και την παραγωγή τους
  • Αποστέωση, τον τεμαχισμό και τα ειδικά δεσίματα του χοιρινού 
  • Αποστέωση, τον τεμαχισμό και τα ειδικά δεσίματα του αρνιού
  • Αποστέωση, τον τεμαχισμό και τα ειδικά δεσίματα του κοτόπουλου
  • Αποστέωση, τον τεμαχισμό και τα ειδικά δεσίματα του μοσχαριού
  • Συγκριτικά τεστ διαχείρισης τεμαχίων βοοειδών, Angus και Wagyu
  • Dry Aged: τεχνολογία του κρέατος και συγκριτικά τεστ διαφόρων ωριμάνσεων
  • Shusi με κρέας. Θα πραγματοποιηθεί πρακτική εξάσκηση από τους σπουδαστές
  • Τεχνικές Sous vide για το κρέας 
  • Μοριακή γαστρονομία στο κρέας
  • Συνδυασμός κρασιών με το κρέας, κατόπιν γευστικής δοκιμής ειδικών συνταγών από Διεθνή chef
  • Ειδική παρουσίαση τεμαχισμού του αρνιού από Βρετανό εισηγητή
  • Ειδική παρουσίαση τεμαχισμού του μοσχαριού από Γάλλο εισηγητή

  

Παροχές

Οι σπουδαστές λαμβάνουν δωρεάν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την παρακολούθηση του προγράμματος. 

Ο εξοπλισμός παραμένει στην κατοχή των σπουδαστών και μετά την αποφοίτησή τους και περιλαμβάνει τα παρακάτω: 

  • 1 Μπλούζα εργασίας μάγειρα 
  • 1 σακίδιο μεταφοράς εξοπλισμού 
  • 1 Μαχαίρι αποστέωσης 
  • Ειδικό εκπαιδευτικό εγχειρίδιο
  • Βιβλίο για τις Μαρινάδες

 

Διάρκεια εκπαίδευσης

Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι 100 ώρες, δηλαδή 4 εβδομάδες, πενθήμερης φοίτησης. 

 

Κόστος

Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος των διδάκτρων καλέστε στο 211 311 03 55.

 

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.