Ένα μοναδικό πρόγραμμα που σχεδιάστηκε αποκλειστικά για τους επαγγελματίες της εστίασης!
Το European Culinary Meat Diploma είναι σεμιναριακό πρόγραμμα 100% εργαστηριακό, που δίνει την δυνατότητα σε κάθε επαγγελματία μάγειρα να μπορέσει να εντρυφήσει στην τέχνη του κρέατος.
5 διαφορετικοί Έλληνες εισηγητές και 3 Ευρωπαίοι εισηγητές σε εξειδικευμένους επιστημονικούς τομείς, θα παρουσιάσουν στα υπερσύγχρονα εργαστήρια της ΜΕΑΤ PRO, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, 14 θεματικές ενότητες:
- Φιλοσοφία των μαρινάδων στο κρέας, η οποία θα αναπτυχθεί και σε πρακτικό επίπεδο με εκτέλεση συνταγών
- Φιλοσοφία των αλλαντικών και την παραγωγή τους
- Αποστέωση, τον τεμαχισμό και τα ειδικά δεσίματα του χοιρινού
- Αποστέωση, τον τεμαχισμό και τα ειδικά δεσίματα του αρνιού
- Αποστέωση, τον τεμαχισμό και τα ειδικά δεσίματα του κοτόπουλου
- Αποστέωση, τον τεμαχισμό και τα ειδικά δεσίματα του μοσχαριού
- Συγκριτικά τεστ διαχείρισης τεμαχίων βοοειδών, Angus και Wagyu
- Dry Aged: τεχνολογία του κρέατος και συγκριτικά τεστ διαφόρων ωριμάνσεων
- Shusi με κρέας: Θα πραγματοποιηθεί πρακτική εξάσκηση από τους σπουδαστές
- Τεχνικές Sous vide για το κρέας
- Μοριακή γαστρονομία στο κρέας
- Συνδυασμός κρασιών με το κρέας, κατόπιν γευστικής δοκιμής ειδικών συνταγών από Διεθνή chef
- Ειδική παρουσίαση τεμαχισμού του αρνιού από Βρετανό εισηγητή
- Ειδική παρουσίαση τεμαχισμού του μοσχαριού από Γάλλο εισηγητή
Παροχές
Οι σπουδαστές λαμβάνουν δωρεάν τον απαραίτητο εξοπλισμό για την παρακολούθηση του προγράμματος. Ο εξοπλισμός παραμένει στην κατοχή των σπουδαστών και μετά την αποφοίτησή τους και περιλαμβάνει τα παρακάτω:
- 1 Μπλούζα εργασίας μάγειρα
- 1 σακίδιο μεταφοράς εξοπλισμού
- 1 Μαχαίρι αποστέωσης
- Ειδικό εκπαιδευτικό εγχειρίδιο
- Βιβλίο για τις Μαρινάδες
Διάρκεια εκπαίδευσης
Η διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι 100 ώρες, δηλαδή 4 εβδομάδες, πενθήμερης φοίτησης.
Κόστος
Για πληροφορίες σχετικά με το κόστος των διδάκτρων καλέστε στο 211 311 03 55.
Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.
.